Ce înseamnă să fi videograf?

Faptul că ai un aparat video închiriat sau achiziționat din câteva salarii de vara trecută, și încă un program de editat, nu înseamnă că esti videograf cu acte în regulă! 😊
A fi videograf înseamnă mai mult decât atât. Înseamnă talent, dăruire, pasiune și multă, multă muncă! Da!  Este adevărată zicala “1% talent, 99% muncă”! Dar talentul nu trebuie confundat cu faptul că vrei să faci bani pentru că ai văzut că și altii fac… Noi vorbim aici despre videograf în adevăratul sens al cuvântului. Nu? 
Din punctul meu de vedere, această profesie este o plăcere, nu o meserie. O faci pentru că ai nevoie de satisfacție sufletească, nu de bani. Consider că ai nevoie de mult curaj ca să alegi acest lucru, dar restul vor veni pe parcurs. 
După toată munca îmbinată cu talentul primit de la Dumnezeu, cea mai mare satisfacție este să îți vezi clientul mulțumit atunci când primește  proiectul final. Această satisfacție o va simți doar un videograf adevarat. 
Este foarte important să îți folosești creativitatea la extrem. Un videograf trebuie să fie creativ pentru a nu plictisi, și a nu ajunge să se plafoneze, sau să fie la fel ca ceilalți mediocrii. Plus că trebuie să adauge creativitate de la un proiect la altul. Mereu trebuie să fii diferit, și să crești!
Activarea în lumea artei te va responsabiliza, și îți va arăta exact ce trebuie să faci în viitoarele proiecte. Desigur, începutul nu e niciodată ușor, dar o să merite daca ai simțit măcar o dată în adâncul sufletului tău că empatizezi cu lumea regiei.
Desigur, motivația este importantă. Trebuie să regizezi fiecare proiect ca pentru tine, ca și cum l-ai primi tu în locul clientului tău.

Toate aceste lucruri, alături de multă muncă, împreună cu sacrificii, sunt un asamblu de puzzle , care reprezintă imaginea unui videograf bun!

I am message box. Click edit button to change this text.